Scanservice - injona teaching maakt digitaal lezen en luisteren mogelijk..

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

SCANSERVICE

Het digitaal beschikbaar stellen van lesmateriaal staat sinds kort bij beleidsmakers hoog op de agenda. Sinds de wet Gratis Schoolboeken is ingevoerd zijn scholen ook verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van aangepaste schoolboeken, bijvoorbeeld voor leerlingen met een leesbeperking zoals dyslexie.

Aangepaste schoolboeken bestaan uit een digitaal bestand op een CD/DVD-rom en kunnen beluisterd worden met behulp van ICT-software op een laptop of computer. Deze digitale bestanden worden onder andere gebruikt als content voor ICT-software als Kurzweil 3000, Sprint/Sprint Plus en Claroread. Deze aangepaste manier van leren kan uw dyslectische kinderen of leerlingen veel cognitieve ontwikkelingskansen opleveren.

Injona digitaliseert boeken op aanvraag voor alle lagen van het onderwijs, dus zowel voor basis-, middelbaar als hoger en wetenschappelijk onderwijs. Er is geen beperking met betrekking tot het aantal beschikbare titels. U kunt bij Injona terecht voor het omzetten van een boek of ander tekstbestand naar een PDF- of KES-bestand. Injona werkt voor scholen en instellingen, maar zeker ook voor particulieren.

FORMATEN

U kunt uw content als de volgende formaten laten digitaliseren:

PDF
"Het Portable Document Format, of kortweg PDF, is sinds ongeveer 1993 een de facto standaard voor de uitwisseling van elektronische documenten en formulieren die in hun oorspronkelijke vorm gereproduceerd moeten kunnen worden. PDF is een universele bestandsindeling waarmee lettertypen, afbeeldingen en lay-out van elk willekeurig brondocument behouden blijven, ongeacht het programma of het platform waarmee het document werd gemaakt" (Wikipedia)

KES  Kurzweil 3000

Wij leveren voor u een pdf bestand  die ook O.C.R bewerkt is, zodat  92 % van al teksten wordt voorgelezen door alle ICT hulpmiddelen zoals ClaroRead en de iPad om Mac natuurlijk.

Door steeds nieuwe Innovatie technieken toe te passen zijn we in staat  om nog kleinere en daardoor werkbare bestanden die desondanks kwalitatief hoogwaardig zijn en in kleur worden gescand met behoudt van de pagina-indeling. En daarbij hebben wij ook al de leesvolgorde vast gelegd in een beveiligd digitale bestand.

SCANSERVICE IN 10 STAPPEN

STAP 1
Vul het opdrachtformulier in. Klik vervolgens op "Print opdrachtformulier". U ontvangt een afdruk van het opdrachtformulier met de door u ingevulde gegevens.

STAP 2
Stuur het boek of het tekstbestand samen met het ondertekende opdrachtformulier en een (dyslexie-)verklaring op naar Injona.

STAP 3
Na ontvangst beoordelen wij de kwaliteit van het ingestuurde materiaal. Vervolgens maken we een offerte op maat die u per e-mail toegezonden krijgt. Gaat u akkoord met de offerte dan wordt gestart met digitaliseren zodra wij de betaling hebben ontvangen.

STAP 4
Een boek of ander ingebonden tekstbestand wordt netjes aan de rugkant losgesneden, zodat er losse bladen overblijven.

STAP 5
Deze losse bladen worden volautomatisch gescand. Dit kan in zijn geheel of in delen van 40 tot 50 blz per keer gebeuren.

STAP 6
Het nu ontstane digitale bestand wordt ingelezen en OCR-bewerkt, waarna het standaard als PDF-bestand wordt opgeslagen. Voor een geringe meerprijs schrijft Injona het voor u weg op een CD-rom of DVD. Met een wachtwoord kunnen de bestanden worden beveiligd.

STAP 7
Extra bewerking: het PDF-bestand kan voor een geringe meerprijs omgezet worden tot een KES-bestand.

STAP 8
Extra bewerking: naar gesproken tekst. Het PDF bestand kan ook nog omgzet worden naar een Mp3-bestand. Vervolgens kan Injona dit Mp3-bestand beschikbaar stellen op een beveiligd gedeelte van de website. Met behulp van een code kan op de site worden ingelogd, waarna desbetreffend bestand 24 uur per dag te beluisteren is via een eigen PC.

STAP 9
Het boek wordt weer ingebonden met behulp van Combbind systeem. Het totale digitale bestand wordt eventueel op een CD-rom of DVD gebrand.

STAP 10

Het boek of uw andere tekstbestanden worden samen met bijvoorbeed de CD-rom/DVD per TNT-post naar u verstuurd.

De Kennis


Wij verzorgen alle content voor alle ICT hulpmiddelen en natuurlijk ook voor de  Mac book en iPad/iPhone. Naar 13 jaar hebben we  daarbij ook de benodigde expertise en kennis opgedaan op het gebied van deze Apple software en andere ICT hulpmiddelen en de benodigde content. Injona is ervaringsdeskundige die onafhankelijk is en ook kijk wat het beste bij de mensen met een leesbeperking past.  Wij zijn niet alleen leverancier van leeshulpmiddelen en content, we gebruiken ze ook zelf.
een behorelijke kennis en know how hebben op gebouwd die we graag met u delen.

Voor wie werken wij
Wij werken voor scholen en instellingen maar zeker ook voor particulieren.
Wilt u meer informatie? Neem dan gerust even contact met ons op. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu